Leírás
A csipkebogyóban megtalálható A-, B1-, B2-, P- és K-vitamin is, azonban kiemelkedően magas a C-vitamin tartalma. Egy kicsi bogyóban több C-vitamin található, mint egy egész citromban.
Kiemelkedő C-vitamin tartalma miatt kifejezetten jó immunerősítő hatással rendelkezik. A C-vitamin erősíti a vérerek falát, valamint fokozza a szervezet védekezőképességét és ellenállását a fertőzésekkel, betegségekkel szemben.
ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT
Teáját, C-vitamin tartalmának megőrzése miatt, hideg vizes áztatással készítjük. 1-2 evőkanál (3-5g) csipkebogyó húst tegyünk 2,5dl hideg vízbe és áztassuk 5-6 órán át, majd szűrjük le. Ízlés szerint melegíthető, ízesíthető, de felforralni nem szabad! Célszerűbb nagyobb adagban (1-2liter) elkészíteni, majd hűtőszekrényben tárolni.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.